Fil Yavrusu Yiyenler



Hindistan'da yaşayan akıllı bir adam, dostlarından birkaç kişinin uzak bir seferden geldiklerini, aç ve çıplak bir halde bulunduklarını gördü. Onlara:
- Biliyorum, açsınız, büyük sıkıntılar yaşamışsınız. Şimdi gide­ceğiniz yolda filler var. Yolunuzdaki fil yavruları pek hoş ve semiz­dir, fakat sakın onları avlamayın. Çünkü anaları pusudadır, feryad ü figan ile arkalarına düşer. Otlarla, yapraklarla yetinin.

Bunları söyleyip onları uğurladı. Onlar yolda aç kaldılar, susuz­lukları arttı. Yolda ansızın yeni doğmuş bir fil yavrusu gördüler. Kurtlar gibi başına üşüşüp yediler. Aralarından biri o akıllı adamın öğüdünü hatırladı da onlarla birlikte yemedi. Fil yavrusunu yiyenler yatıp uyudular, yemeyen ise uyanıktı. Birden bire kızgın bir filin or­taya çıktığını gördü. Önce onun yanına geldi, ağzını üç kere kokladı. Birkaç kere de etrafında dolaştı, sonra da onu bırakıp uyuyanla­ra gitti. Kimin ağzını kokladıysa ezip parçalaması bir oldu. Teker te­ker havaya kaldırıp yere vuruyordu.
Haram yemenin, kibrin, hırsın, şehvetin de bir kokusu var. O koku şu mavi gökyüzüne yükselmekte. O koku yüzünden dualar reddedilir.

Mevlana'dan Hikayeler Blog

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şehzade gerçek aşkı nasıl buldu?

Mevlana'dan Öğütler ve Nasihatler

Başımıza ne geliyorsa...