Yahudi Kral Ve Ateşe Atılan Çocuk



Hz. İsa (A.S)'ın dinini bozmak için veziri ile birlikte hile kuran Yahudi kralın neslinden bir başka kralın yaptıkları, Kur'an-ı Kerim'de "Vessemâi zatülburûc" sûresinde anlatılır. Bu da öncekinin izinden yürüdü, aynı kötü adeti sürdürdü.
Nefs putuna tapan kral bir ateş yaktırdı ve yanına da bir put dik­tirdi:
-  Kim bu puta secde ederse kurtulur, dedi, ibadet etmeyen ise ateşin tam ortasına atılır.
Bu kral, küçük bir çocuğu bulunan bir mümin kadını da putun önüne getirtti. Ateş alevliydi. Kadın puta tapmadığı için çocuğunu ondan alıp ateşe attılar. Kadın korkuya kapılıp putun önünde secde etmek istedi. Tam bu sırada çocuk ateşin içinden,
- Anne, ben ölmedim, diye haykırdı, görünüşte ateş içindeysem de aslında çok rahatım. O köpek kralın kudretini gördün, gel bura­da da Allahu Teala'nın lütuf ve kudretini gör.                                
Bundan sonra çocuk halka hitap etmeye başladı:                   
- Ey ahali, dedi, hepiniz ateşe girin. Bu, kralın kurduğu bir sofra, binlerce baharı olan bir nasip.
Çocuk kalabalığın ortasında böylece bağırıyor, halk onun sesin­den dehşet ve hayrete kapılıyordu. Öyle ki, kadın-erkek hepsi dü­şünmeksizin kendilerini ateşe atmaya başladılar. Halbuki kimse on­ları ateşe girmek için zorlamıyordu. Sonunda kralın adamları halkın ateşe atılmasına engel olmaya başladılar.
Bunu gören Yahudi kralın yüzü kara oldu, utanç içinde kaldı. Çünkü halk dinlerine eskisinden daha fazla bağlanmışlardı. Zillet içinde ateşe dönüp:
- Ey ateş, dedi, niye yakmıyorsun? Sana tapan bile yanarken tap­mayan nasıl kurtuluyor?
Ateş dedi ki:
- Ey şaman! Ben aynı ateşim, gir de sıcaklığımı bir gör. Ben Al­lah'ın kılıcıyım, O'nun izniyle keserim.
Yahudi kral bu olağanüstü olayları gördüğü halde yola gelmedi. Çevresindekilerden bazıları ona, bu işe daha fazla devam etmemesi için nasihat ettiler. Fakat o nasihat verenlerin ellerini bağlatıp hap­settirdi. Böylece zulmüne yeni zulümler ekledi. Bunun üzerine bir nida işitildi:
-Ey köpek, madem iş bu noktaya geldi, işte kahrımız erişti.
Bunun ardından ateş kırk arşın alevlendi. Bir halka haline gelip kralı ve Yahudileri yaktı. Onlar önceden de ateştiler, sonunda ilk hallerine döndüler. Onları kendi ateşleri yaktı.                                                                      

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mevlana'dan Öğütler ve Nasihatler

Şehzade gerçek aşkı nasıl buldu?

Başımıza ne geliyorsa...