Lokman (a.s.)'a Atılan İftira



Lokman (a.s.), bir köleydi. Efendisinin diğer köleleri tarafından hor ve hakir görülürdü. Efendi, meyve getirmeleri için kölelerini ba­ğa gönderdi. Köleler tamaha kapılıp, topladıkları meyveleri yediler. Sonra da efendilerine:
- Lokman yedi, dediler.
Efendi, Lokman (a.s.)'a surat ekşitti, soğuk bir tavır takındı. Lok­man (a.s.) bunun sebebini araştırdı, öğrenince dargın bir şekilde:
- Ey efendi, dedi, hainler Allah'ın rızasını kazanamazlar, Hepimizi imtihan et, fazlasıyla sıcak su içir, ondan sonra bizi büyük bir sahrada yaya olarak koştur. Sen de atınla bizi takip et! O zaman ki­min ne yaptığını gör!
Bunun üzerine efendi, kölelerine sıcak su içirdi. Köleler korku­larından içtiler. Sonra da onları kırlarda koşturmaya başladı. Niha­yet iyice yoruldular, kusmaya başladılar, içtikleri su yüzünden yedikleri bütün meyveler dışarı çıktı. Lokman (a.s.)'ın ağzından ise halis su geldi.
Lokman (a.s.)'ın hikmeti bunu açığa çıkarırsa, her şeyi yaratan Allahu Teala'nın hikmeti neleri açığa çıkarmaz! Kıyamet günü bütün sırlar açığa çıkacak, bilinecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mevlana'dan Öğütler ve Nasihatler

Şehzade gerçek aşkı nasıl buldu?

Başımıza ne geliyorsa...